Update over het Senzora pand.

Onze Vereniging heeft al een groot aantal jaren een samenwerking met de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED). Daar waar mogelijk trekken we samen op. Het Senzora pand is zo’n project. Daarom zijn we op bezoek geweest bij de SIED om informatie uit te wisselen. In een gesprek van hen met de Holding hebben zij hun maquette uit het archief gehaald en het boekje daarover gedeeld.

Bij twee van de drie leden was dat bekende informatie. Het Raambuurt bestuur kent en heeft dat boekje. Dat is het schets plan ontwerp van Martin Kleine Schaars, Architectenbureau I’M, uit 2006. Het boekje is niet meer beschikbaar maar wel hier te zien op de website van de SIED

Het laatst beschikbare bestemmingsplan is van 22 april 1988. Daarin is ernstige hoogbouw voorzien. Het bestuur en de SIED zijn geen voorstander van hoogbouw. De mening is dat ten gevolge van de beslissing van deze zomer t.a.v. het gebied Sluisstraat, met de daarin genoemde bouwhoogte, er geen vrees hoeft te zijn voor de hoogte van aankomende plannen.

De plannen van 2006, zie de link, vinden we heel veel beter. Daarin zijn ook parkeerplekken in de bebouwing opgenomen.

De Holding gaat rustig verder met hun bezigheden. De SIED en de Raambuurt Vereniging wachten informatie af van de Holding, en/of de Gemeente. SIED en Raambuurt blijven in contact.

De filosofie van de Vereniging is: mee blijven denken en ideeën aandragen opdat er een goede oplossing kan komen voor het pand en de Raambuurt.
Bij voorkeur zonder bezwaarprocedures door de plannen met ons te delen.
Zodat er sneller besloten en gewerkt kan worden.

Met vriendelijke groet,

Catrien den Exter van den Brink, voorzitter