‘Raambuurt challenge’ van start

Onder grote belangstelling ging gisteren, vrijdag 15 september, de ‘raambuurt challenge’ van start. Drie teams die zich elk richten op één aandachtsgebied gaan met elkaar de strijd aan wie de beste plannen kan ontwikkelen op basis van de meer dan dertig ideeën die door buurtbewoners waren ingebracht tijdens de nieuwjaarsborrel januari van dit jaar.

Kijk hier voor de lijst ideeën

Thema’s

Door een voorbereidingsgroep zijn alle binnengekomen ideeën ingedeeld in drie hoofdthema’s:

  • Een veilige en leefbare buurt
  • Een duurzame buurt
  • Ontmoeting en sociale samenhang

Elk team, bestaande uit ongeveer acht buurtbewoners, zal worden begeleid door een teamcoach uit de voorbereidingsgroep. Voor het team ‘veilig en leefbaar’ is dat Ali Wittink (aliwitting@kpnmail.nl), voor het team ‘duurzaamheid’ is dat Robert Jansen (rjo_jansen@yahoo.com) en voor het team ‘ontmoeting’ is dat Wim Thijssen (wimt@me.com).

De drie teams zullen los van elkaar samenkomen om de plannen uit te werken. Ergens deze winter zullen de plannen worden gepresenteerd en zal er worden gekozen welke plannen in aanmerking komen voor een financiering vanuit het potje voor de Wijkaanpak. Voor de jaren 2017-1018 is er totaal een bedrag van ongeveer € 16.000 beschikbaar.

Sluit je aan

Buurtgenoten die zich nog willen aansluiten bij één van de teams kunnen dat doen door zich te melden bij de betreffende teamcoach.

Ideeën?

Heb je nog een goed idee hoe we de buurt kunnen verbeteren? Of heb je andere vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand formulier in.

Kijk hier voor de lijst ideeën

[contact-form-7 id=”891″ title=”Raambuurt Challenge Idee formulier”]