Spetterende opening ‘Waterwerk’

Door onze verslaggever Sonya te Riele

Waterwerk_foto 2_raamwerk Op zaterdag 11 april was het zover: de nieuwe kunstzinnige fontein in de Buitengracht van de Raambuurt werd onthuld door Merel Arink, ex-wijkmanager van de Raambuurt.
Ongeveer 100 buurtbewoners, jong en oud, stonden bij Het Bastion in het zonnetje te luisteren naar Merel, die enthousiast vertelde over de totstandkoming van dit raamwerk in het water. Ook de wethouder van Kunst & Cultuur, Robin Hartog Heys en wijkmanager Joris waren aanwezig. Diverse Raambuurters hebben zich hard gemaakt voor een nieuw object in de buurt, wat heeft geleid tot deze creatie van Uwe Dobberstein. Deze goudsmid kwam met het idee voor een roestvrijstalen raam, waarin het water als een soort vallend scherm naar beneden komt. Bovendien verwijst een raamwerk naar de ramen waarop linnen werden gespannen om gebleekt te worden. Aan deze ambacht ontleent onze wijk haar naam. Uwe heeft altijd in de Raambuurt gewerkt, maar nu is zijn atelier gevestigd in het Havenkwartier.
Omdat het lastig is het raamwerk van achter een doek te onthullen of een lintje door te knippen, was er een grote rode knop aanwezig. Na een druk op deze knop door Merel Arink, zagen alle aanwezigen hoe het prachtige Waterwerk in beweging kwam en keek iedereen vol bewondering naar deze verrijking van de buurt!
Waterwerk_foto 1_initiatiefnemersNamens de Raambuurtverening bedanken wij Uwe Dobberstein en de taakgroep Waterwerk:Wil Hille, Thea Mentink, Job Nijenhuis, Wim Steegink en Ali Witting.
Onderschrift foto 1: Na een druk op de knop door Merel Arink, begint het Waterwerk te stromen!
Onderschrift foto 2: De taakgroep van het ijzeren waterraamwerk in de Buitengracht.